درمان بیماری های گوش

توجه به اختلالات و بیماری های گوش ، از اهمیت قابل توجهی برخوردار است ؛ چرا که این بیماری ها و مشکلات ، در برخی موارد می توانند بر روی مکانیزم شنوایی ؛ تاثیر سوء گذاشته و شنوایی را مختل کنند. از گوش انسان ، می توان به عنوان یک دستگاه پیچیده و بسیار مهم یاد کرد که از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لازم به ذکر است که گوش ، علاوه بر آن که امکان شنوایی را فراهم می آورد ، حفظ تعادل بدن را نیز عهده دار است. از این رو بروز هر گونه اختلال ( هر چند کوچک ) در عملکرد گوش ها ، سبب بروز سرگیجه و سردرد شده و حتی موجب مختل شدن قابلیت شنوایی گوش ها و عدم حفظ تعادل نیز می شود. لذا در صورت مواجهه با هر یک از اختلالات گوش ، باید سریعا به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرده و تحت نظر ایشان ، به درمان بیماری های گوش پرداخت. در ادامه این مقاله از دکتر مریم یعقوبی ، بهترین جراح گوش در تهران به معرفی انواع بیماری های گوش و علائم آن پرداخته ایم.

 

درمان بیماری های گوش

 

بیماری های گوش

بسیاری از بیماری های گوش که منشأ طبی دارند ، سلامت گوش را از بُعد شنوایی و تعادل ؛ تحت الشعاع قرار داده و بر هم می زنند.

خوشبختانه در عمده موارد ، این بیماری ها قابل درمان بوده و با درمان بهنگام و کنترل علائم آنها ، شاهد آن خواهیم بود که شنوایی گوش به حالت طبیعی بازگشته و سیستم شنوایی به حالت نرمال خود باز می گردد.

متاسفانه ، برخی بیماری های گوش در صورت عدم تشخیص به موقع ؛ به مشکلاتی غیرقابل جبران ، بدل شده و سبب تقلیل میزان شنوایی و در موارد جدی تر منجر به ناشنوایی می گردند.

بنابراین چنانچه با هر گونه اختلال در سطح شنوایی مواجه هستید ، هر چه سریع تر به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید.

دکتر مریم یعقوبی از برجسته ترین و حاذق ترین پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی می باشند. ایشان با تکیه بر دانش علمی خود و مهارت و تجربیات فراوانی که طی سال های طبابت شان کسب نموده اند و نیز با اشرافی که به انواع مشکلات و بیماری های گوش و راه های درمان هر یک دارند ، امکان درمان بیماری های گوش را به نحوی بهینه برای بیماران خود میسر نموده اند. 

علائم بیماری های گوش

بیماری های گوش ، انواع مختلفی دارند که هر یک با علائم و نشانه هایی همراه هستند.

لازم به ذکر است که گاهی اوقات ، بیماری در مراحل اولیه بوده و از این رو علائم جزئی در پی دارد ؛ لذا این امر سبب می شود که فرد زمانی متوجه بیماری گردد که ناراحتی و بیماری موجود ، پیشروی کرده و علائم جدی ایجاد کرده باشد.

در صورت رویارویی با علائم ذیل ، حتما به پزشک مراجعه نمایید تا بیماری شما به طور دقیق تشخیص داده شده و پروسه درمان تان هرچه سریع تر آغاز گردد.

  • احساس درد در گوش و سر
  • احساس سرگیجه
  • عدم تعادل
  • احساس افت میزان شنوایی
  • مواجهه با ترشحات جزئی یا شدید از گوش یا گوش ها

ناگفته نماند که بیماری های گوش در کودکان ؛ افزون بر موارد فوق ، اغلب با تب و بدخلقی شدید نیز همراه است.

انواع بیماری های گوش

  • عفونت های دوران جنینی

در صورتی که مادر در طول دوران بارداری به بیماری سرخجه دچار شده باشد ، این احتمال وجود خواهد داشت که نوزاد وی با آسیب شنوایی و برخی اختلالات در گوش ، روبرو شود.

البته لازم به ذکر است که ابتلا به برخی بیماری ها و عفونت ها ؛ از قبیل اوریون ، سرخک ، آنفولانزا و غیره در لحظه تولد و در دوران نوزادی ؛ می تواند ریسک بروز کم شنوایی در نوزادان را تشدید کنند.

  • عفونت های گوش

عفونت های گوش در هر رده سنی ، بروز کرده و عامل ایجاد بسیاری از بیماری های گوش و نیز کاهش شنوایی محسوب می شوند.

  • عفونت گوش میانی ( اتیب سروز )

اتیب سروز یا در واقع التهاب بدون عفونت گوش میانی ، از مهم ترین علل کم شنوایی در اطفال به شمار می رود و علائمی اعم از افزایش درجه حرارت بدن ، ترشحات عفونی گوش ، سرگیجه و مننژیت ، فلج عصب صورت و آبسه مغزی را به دنبال دارد.

شایان ذکر است که اتیب سروز ، در صورت عدم درمان ؛ می تواند موجب ایجاد عفونت مزمن در گوش شده و حتی در مواردی به پارگی پرده گوش منتج گردد.

  • اتواسکلروز

چسبندگی موجود در استخوانچه های موجود در گوش میانی ، اصلی ترین عامل بروز اتواسکلروز گوش می باشد که با جراحی ، قابل درمان بوده و در صورت صلاحدید پزشک ، ممکن است علاوه بر جراحی ، سمعک نیز تجویز گردد.

  • منییر

از بیماری منییر می توان به عنوان یکی از بیماری های متداول و پیشرونده گوش یاد کرد که سبب افزایش فشار داخل گوش شده و زمینه ساز پیدایش علائمی ؛ از قبیل سرگیجه ، پری گوش ، کاهش شنوایی و وزوز گوش می شود.

درمان عفونت گوش میانی

  • بیماری های گوش موروثی

افت شنوایی عمیق یا به عبارتی کری ، از بیماری های موروثی گوش می باشند که غالبا از زمان نوزادی نمود یافته و در پاره ای موارد تا ۲۰ سالگی تداوم می یابند.

  • ضربه به گوش

ضربه های ناشی از تصادفات ، سیلی ، سقوط از ارتفاع ، ضربه به سر و غیره ؛ می توانند بسته به شدت ضربه ، به گوش های شما آسیب خفیف تا جدی رسانده و موجب از دست دادن شنوایی و تعادل در شما شوند.

  • بیماری های خود ایمنی گوش

گاهی اوقات سیستم ایمنی بدن ، سلول های داخلی گوش را به منزله باکتری یا ویروس فرض کرده و به آن ها حمله می کند و در نتیجه منجر به بروز بیماری های گوش داخلی و ایجاد حالت التهابی در گوش داخلی می شود و علائمی ؛ از جمله کاهش شنوایی ، پری گوش ، وزوز گوش و سرگیجه را به همراه دارد.

گاها به منظور درمان بیماری های خود ایمنی گوش ؛ کاشت حلزون یا سمعک ، تجویز می شود.

  • پارگی پرده گوش

وجود هر گونه پارگی در پرده صماخ گوش ، می تواند به تقلیل شنوایی و بروز درد منتج گردد.

اگرچه خود بدن ، توانایی ترمیم پرده گوش را دارد ؛ اما در برخی موارد نیاز به انجام جراحی ضرورت دارد.

  • وزوز گوش

وزوز گوش ( صدای زنگ مداوم یا منقطع ) می تواند واقعی بوده یا ذهنی باشد و تشخیص این مسئله در صلاحیت پزشک متخصص گوش و حلق و بینی می باشد.

توجه داشته باشید که وزوز گوش ، خود می تواند بیانگر سایر بیماری های گوش باشد.

  • پیرگوشی

گاهی اوقات کاهش شنوایی به دنبال افزایش سن رخ می دهد که در اصطلاح به آن پرسبیکوز گفته می شود.

لازم به ذکر است که روند پیرگوشی به این صورت است که در ابتدا ، گوش صرفا صداهایی با فرکانس بالا را نشنیده و پس از آن صداهایی با فرکانس متوسط تا پایین را نیز نخواهد شنید.

درمان بیماری های گوش

  • کم شنوایی ناشی از نویز

قرار گرفتن در فضاهایی پرازدحام با صداهای بلند ، می تواند قدرت شنوایی را تحت تاثیر قرار داده و موجب بروز عوارض جدی و حتی غیرقابل بازگشت در گوش ها شود.

استفاده از محافظ های صوت و ادوات کاهنده صدا ( هدفون ها و هدست ها ) و اجتناب از قرارگیری در چنین محیط ها و فضاهایی ، می تواند از بروز آسیب های ناشی از نویز در گوش ها جلوگیری کند.

  • کم شنوایی ناشی از مسمومیت دارویی

گاها در پی مصرف برخی داروها ، شاهد ترمیم پرده گوش خواهیم بود ؛ در چنین مواردی مصرف دارو باید سریعا قطع شود.

انواع عفونت گوش و روش های درمان آن

عفونت گوش که از آن تحت عنوان التهاب گوش ( Otits ) نیز یاد می شود ؛ از جمله شایع ترین بیماری های گوش است.

چنانچه عفونت گوش به گوش میانی راه یافته و آن را نیز درگیر کند ، می گوییم التهاب گوش میانی زخ داده است و در صورتی که گوش خارجی درگیر نماید ؛ می گوییم التهاب گوش خارجی یا بیماری گوش شناگر به وقع پیوسته است.

عفونت گوش خارجی

این نوع از عفونت گوش خارجی غالبا در افرادشناگر رخ می دهد و که معمولا می توان ویروسی ، قارچی یا باکتریایی باشد.

علائم عفونت گوش خارجی

احساس درد در گوش یا مجرای مجاور آن ، بالا رفتن درجه حرارت بدن ، اختلال شنوایی ، التهاب غدد لنفاوی اطراف گوش و خارش و سوزش گوش از مهم ترین علائم این بیماری می باشد.

درمان عفونت خارجی

جراح گوش به منظور درمان عفونت گوش خارجی ، داروی آنتی بیوتیک برای بیمار تجویز می کند.

در این موارد ، می توان مبادرت به شستشوی گوش و تخلیه ترشحات عفونت و چربی مجاری گوش خارجی نمود.

لازم به ذکر است که در این موارد چنانچه گوش فرد دچار بیماری زونا شده باشد ، افراد باید بیشتر دقت کنند و دارهاوی کورتون و آسیکلوویر را طبق دستورالعمل تجویز شده استفاده نماید.

درمان عفونت گوش

عفونت گوش میانی

این نوع از عفونت گوش ، غالبا در اطفال و کودکان رخ می دهد .

عفونت دستگاه تنفسی ، در عملکرد شیپور استاش ؛ اختلال ایجاد نموده و از مسیر شیپور استاش به سمت گوش میانی پیشروی کرده و زمینه ساز بروز بیماری التهاب گوش می گردد.

باید اشاره داشت که عفونت گوش میانی بسیار خطرناک است ؛ چراکه این عفونت می تواند به پارگی پرده صماخ و ناشنوایی بیانجامد.

ناگفته نماند که در پاره ای موارد ، عفونت ایجاد شده به گوش داخلی حمله کرده و  به مغز نیز راه می یابد

علائم عفونت گوش میانی

  • تب و لرز
  • درد شدید
  • احساس ضربان گوش
  • افت شنوایی ، خروج مایعات و ترشحات زرد یا متمایل به قهوای از گوش و پارگی پرده صماخ

این نوع از عفونت می تواند از راه عفونت گلو یا از طریق عفونت خون ، مخملک تیفوس و غیره ؛ به گوش راه یابد.

از این رو افراد در صورتی که تصمیم یه انجام این جراحی دارند ، باید هر چه سریع تر اقدام به درمان آن نموده سینوزیت و عفونت گلو را هر چه سریع تر درمان کنند.

درمان عفونت گوش میانی

در راستای درمان عفونت گوش میانی نیز داروهای آنتی بیوتیک تجویز می شوند که امکان درمان بیماری های گوش را فراهم می کند.

روش های درمان بیماری های گوش

به طور کلی درمان تمامی مشکلات و بیماری های گوش و همچنین درمان کم شنوایی از طریق یکی از روش های ذیل یا ترکیبی از آن ها صورت می پذیرد.

  1. درمان های طبی
  2. جراحی گوش
  3. توانبخشی گوش ها

توجه داشته باشید که در صورت تشخیص به موقع بیماری های گوش و اقدام بهنگام جهت درمان آن ، تا حد قابل توجهی می توانید از افت شنوایی جلوگیری کند.

البته باید اشاره داشت که استفاده منظم داروهای تجویز شده در این دوران ، کمک شایانی به درمان کم شنوایی می کند.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن به پست روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز ها ۱ / ۵٫ تعداد امتیازات: ۲

هیج امتیازی ثبت نشده!اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کنید

, , , , , , , , , , , , ,

مطالب مرتبط

مقالات
ماستوئیدیت

ماستوئیدیت

بدون دیدگاه
آنچه در این مقاله می خوانید Toggleعلت بروز عفونت استخوان گوشعلائم ماستوئیدیتعلائم عفونت استخوان ماستوئید در کودکاناحتمال بروز ماستوئیدیت در…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

نوزده − شانزده =

فهرست