جراحی گوش

گوش در بدن انسان اندامی حسی است که دو وظیفه مهم را بر عهده دارد. شنوایی و حفظ تعادل. این عضو مهم از سه بخش گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی تشکیل شده است. هر یک از این قسمت ها دارای وظایفی است که در نتیجه همکاری آن ها امواج صوتی دریافت شده تبدیل به پالس های الکتریکی شده و این پالس ها از طریق عصب شنوایی به مغز می رسند. اگر اتفاقی برای این عضو مهم و حساس رخ دهد نیاز است تا سریعا درمان شروع شود. یکی از روش های درمانی موثر جراحی گوش می باشد. که قرار است در این مقاله به توضیحات دکتر مریم یعقوبی بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی بپردازیم.

 

جراحی گوش

 

انواع عمل گوش

طبق گفته های بهترین جراح گوش تهران ، جراحی گوش می تواند با دو هدف صورت پذیرد:

  1. جراحی زیبایی گوش ( اتوپلاستی )
  2. جراحی درمانی گوش

در ادامه با هر یک از انواع این جراحی ها آشنا می شویم.

جراحی زیبایی گوش

جراحی زیبایی گوش که اصطلاحا به آن اتوپلاستی گفته می شود، کمک زیادی به از بین بردن عیوب ظاهری گوش ها می کند. این جراحی عدم تقارن، برآمدگی گوش و اختلاف اندازه و بزرگی گوش ها را اصلاح می کند. به کمک اتوپلاستی تعادل و توازن بین گوش و اجزای صورت ایجاد می شود و شکلی طبیعی به گوش ها می بخشد. زیبا سازی گوش ها می تواند تاثیر بسیار زیادی در اعتماد به نفس فرد ایجاد کند.

عمل زیبایی گوش با چه هدفی انجام می شود ؟

عمل اتوپلاستی به دلایل مختلفی انجام می شود. مهمترین دلایلی که فرد را به سمت جراحی گوش سوق می دهد عبارتند از:

  • بیش از حد بزرگ بودن و بیرون زدگی گوش ها
  • عدم تقارن در اندازه گوش ها نسبت به هم
  • عدم رضایت از جراحی زیبایی قبلی
  • ترمیم استخوان ها در گوش میانی
  • عدم زیبایی ظاهر گوش ها ناشی از تومورهای گوش
  • نقص های مادرزادی گوش

 

اتوپلاستی _ دکتر مریم یعقوبی

مزایای اتوپلاستی چیست؟

مشکلات و مسائل مختلفی را با اتوپلاستی می توان برطرف کرد.
جراحی ترمیمی و زیبایی گوش برای درمان تعدادی از ناهنجاری‌ها مانند گوش‌های تا شده، بیرون زده، بزرگ یا خیلی کوچک گوش انجام می شود.
  • اعتماد به نفس شما را تا حد زیادی بالا می برد : اولین و مهم ترین تاثیری که ایرادات و نواقص ظاهری بر فرد می گذارد کاهش اعتماد به نفس است. افرادی که گوش های آسیب دیده یا شکل غیر طبیعی دارند، چه در سن بزرگسالی و چه در کودکی، با کاهش اعتماد به نفس مواجه اند و دلیل آن قضاوت ها و مورد تمسخر واقع شدن هاست. با انجام جراحی گوش و رفع نواقص این عضو، شما اعتماد به نفس از دست رفته خود را باز می یابید.
  • حس عادی بودن را تجربه می کنید : جراحی تغییر شکل و اصلاح ظاهر گوش می تواند مزایای روانی و جسمی زیادی برای افراد مبتلا به مشکلات گوش به همراه داشته باشد. پس از انجام این پروسه، اکثر بیماران پس از برداشتن بانداژهای خود حس رهایی و راحتی می کنند. مهمتر از آن، این است که این جراحی می‌تواند مشکلات مادرزادی گوش مانند میکروشیا و آنوتیا را اصلاح کند و عوارض ناشی از ضربه های شدید یا آسیب های فیزیکی مانند سوراخ شدن اشتباهی سوراخ ها را برطرف کند.
  • اتوپلاستی یک جراحی ایمن و بی خطر است: درمان اتوپلاستی امروزه یکی از ایمن ترین جراحی های موجود است. در واقع، اکثر بیماران بالغ تنها به یک بی حسی موضعی خفیف در طول عمل نیاز دارند. با این حال، همیشه برای کودکان خردسال استفاده از بیهوشی در طول جراحی برای بهترین نتایج، ایمن تر است.

جهت انجام اتوپلاستی چه اقداماتی باید انجام شود؟

در انجام اتوپلاستی مناسب ابتدا می بایست تحقیقات میدانی دقیقی ، در خصوص انتخاب درست پزشک را انجام داد. در یک کلینیک معتبر ، بعد از ویزیت بیمار و مشاوره ایشان با بهترین جراح گوش ، معاینه و عکس برداری از زوایای لاله گوش ، فرم آن و چگونگی جراحی برنامه ‌ریزی می‌ شود. همچنین ، بیمار می تواند در این جلسه ، انتظارات خود را به طور واضح برای دکتر بیان کند. پس از اطمینان از برآورده شدن انتظارات ، نقشه درمانی توسط پزشک معالج مشخص می شود. در صورتی که انتظارات بیماران از جراحی اتوپلاستی واقع گرایانه باشد ، نوبت عمل داده می شود. همچنین ، باید خاطر نشان کنیم که تبدیل گوش به شکل‌ های خفاشی ، لبه تیز و نیز هر گونه شکل غیرمتعارفی بسیار اشتباه و غیرعلمی است و در کلینیک های معتبر این عمل ها انجام نمی‌ شود.

اتوپلاستی چگونه انجام می شود ؟

با توجه به سن و وضعیت جسمانی بیمار یکی از روش های بی حسی موضعی، تزریق مسکن داخل وریدی یا بیهوشی عمومی بر روی بیمار صورت می گیرد. سپس بسته به مشکل ظاهری گوش برای انجام عمل جراحی گوش  برش هایی در قسمت پشت گوش زده می شود. برش هایی که در جلو گوش صورت می گیرند، برای اینکه پس از عمل گوش دیده نشوند، در چین های گوش ایجاد می شوند. سپس به کمک بخیه های قابل جذب داخلی، غضروف گوش تازه فرم گرفته را ثابت می کنند. برای بستن برش های جراحی زیبایی گوش بیرونی از بخیه های خارجی استفاده می شود.

جراحی گوش

 

ایجاد برش در اتوپلاستی

روش های جراحی گوش به نوع درمان مورد نیاز ، بستگی دارد . متد ویژه انتخاب شده توسط یک جراح حاذق ، موقعیت اسکار و برش های حاصل از درمان را معین می کند. پزشک شکاف ها را در یکی از قسمت های زیر اعمال می کند که  عبارتند از:

  • پشت گوش ها
  • در خطوط داخل گوش ها

جراح پس از ایجاد برش ها ، غضروف و همچنین پوست اضافی را حذف می کند. در نهایت ، برای قرار گرفتن گوش در موقعیتی مناسب ، غضروف را تا کرده و سپس اقدام به بخیه آن می کند تا ساختار جدید حفظ شود.

عمل اتوپلاستی چه عوارضی دارد ؟

پس از انجام جراحی گوش ممکن است عوارض زیر را مشاهده کنید :

  • ایجاد پارگی در بخیه ها و خونریزی
  • عفونت و مشکلات در بهبود زخم های جراحی
  • عدم قرینگی گوش ها و برطرف نشدن ایراد ظاهری گوش
  • نیاز به انجام جراحی مجدد گوش

جراحی درمانی گوش

علاوه بر جنبه زیبایی جراحی گوش ، این جراحی می تواند با هدف بهبود عملکرد گوش انجام شود. از آن جایی که اختلالات گوش می توانند به شنوایی فرد آسیب برسانند، در صورت بروز علائم غیر عادی در گوش ها، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید. از جمله اختلالاتی که در گوش ایجاد می شود می توان به عفونت و درد گوش، وزوز کردن گوش و ترشحات غیرطبیعی از گوش اشاره کرد.

نتایج جراحی اتوپلاستی

پس از برداشتن بانداژها ، بیمار می تواند متوجه تغییر فوری ظاهر گوش ‌های خود باشد که دائمی است. همچنین ، توجه داشته باشید که نتایج کلی ، حاصل از جراحی گوش پس از گذشت چند ماه نمایان می‌ شود. اگر پس از باز کردن پانسمان ، از نتیجه این فرایند زیبایی راضی نیستید ، صبور باشید تا پس از باز کردن پانسمان ، ورم آن رفع شود و فرم نهایی شکل گیرد. بخیه‌ های عمل گوش ، با توجه به صلاح دید جراح معالج ، پس از ۲ روز و یا چند هفته کشیده می ‌شوند.

بیماری های گوش

مهم ترین بیماری های گوش عبارتند از :

  • بیماری های با زمینه ژنتیکی
  • پاره شدن پرده گوش
  • اتو اسکلروز
  • عفونت گوش
  • اختلال منیر
  • وزوز کردن گوش
  • پیر گوشی و کم شنوایی

در ادامه با سه اختلال مهم در گوش آشنا می شویم.

اتواسکلروز

اتواسکلروز رشد استخوان به صورت غیرطبیعی در گوش میانی است که با ایجاد اختلال در عملکرد بخش انتقال صدا ( استخوان رکابی ) ، منجر به کاهش شنوایی می شود. کاهش تدریجی شنوایی ، وزوز کردن گوش و شنوایی بهتر در مکان های شلوغ ، از جمله علائم ابتلا به بیماری اتواسکلروز گوش هستند. در این اختلال برای درمان ، جراحی گوش بر روی استخوان رکابی گوش صورت می گیرد.

 

جراحی گوش

 

اختلال منیر

این اختلال بیشتر در افراد با سنین بین ۲۰ تا ۵۰ سال شایع است. منیر یک اختلال درون گوشی است که در نهایت منجر به ناشنوایی می شود. کاهش شنوایی ، سرگیجه ، وزوزکردن گوش و احساس فشار در گوش ها ؛ از جمله علائم ابتلا به این بیماری هستند. آلرژی ، وراثت ، میگرن ، عفونت های ویروسی و تروما در سر ، از مواردی هستند که می توانند این اختلال را در بیمار ایجاد کنند. درمان ابتدا توسط تجویز دارو صورت می گیرد ؛ در مواردی که بدن بیمار به درمان دارویی پاسخ مناسب ندهد ، از جراحی گوش استفاده می شود.

عفونت گوش

به طور کلی ، عفونت گوش از جمله بیماری های گوش محسوب می شود که تشخیص و درمان آن در صلاحیت متخصص گوش و حلق و بینی می باشد.

التهاب یا در واقع همان عفونت گوش که از آن در پزشکی تحت عنوان ( Otits ) یاد می شود ؛ از متداول ترین بیماری های گوش به شمار می رود.

انواع عفونت گوش

لازم به ذکر است که به طور کلی سیستم شنوایی انسان شامل  سه بخش ذیل می باشد :

  1. گوش خارجی : گوش خارجی ( بیرونی ) ، با چشم قابل مشاهده است و لاله گوش ، مجاری گوش و پرده گوش را شامل می شود. گوش خارجی ، ارتعاشات ناشی از صداها و اصوات را گرفته و به پرده گوش منتقل کرده و بدین ترتیب مقدمات شنوایی را فراهم می سازد.
  2. گوش میانی : متشکل از استخوانچه های رکابی ، چکشی و صندابی و همینطور صندوق صماخ ( پرده گوش ) می باشد که از طریق استخوان های مذکور می تواند ارتعاشات اصوات را به گوش درونی انتقال داده و از آن جا به کمک اعصاب شنوایی به مغز انتقال دهد.
  3. گوش درونی : گوش درونی یا همان گوش داخلی ، واسط بین اعصاب شنوایی و مغز می باشد.

حال آن که عفونت گوش ، می تواند هر یک از بخش های گوش را مورد تهاجم قرار داده و سبب بروز التهاب یا عفونت گوش در آن ها شود. در ادامه به معرفی انواع عفونت گوش پرداخته و علائم و راه های درمان آن ها را توضیح داده ایم.

  • عفونت گوش خارجی

عفونت گوش بیرونی ، معمولا در شناگران و افرادی که به واسطه شغل و حرفه خود در معرض براده های منتشر در هوا قرار دارند ؛ رخ می دهد. لازم به ذکر است که به عفونت گوش خارجی ، عفونت گوش شناگر نیز گفته می شود ؛ چرا که در افراد شناگر بیشتر اتفاق می افتد. در ادامه راه های درمان این نوع عفونت را نیز بیان خواهیم کرد. در بیشتر موارد جراحی گوش ضرورت ندارد.

علائم عفونت گوش خارجی

از بارزترین علائم عفونت گوش خارجی می توان به موارد ذیل اشاره داشت :

  • درد گوش و مجاری اطراف آن
  • بالا رفتن درجه حرارت بدن ( تب )
  • بی حالی
  • اختلال شنوایی جزئی
  • التهاب غدد لنفاوی مجاور گوش
  • خارش و سوزش گوش

درمان عفونت گوش خارجی

داروهای آنتی بیوتیک تایید شده از سوی پزشک معالج ، گزینه مناسبی برای درمان عفونت گوش خارجی هستند. همچنین ناگفته نماند که شتشوی گوش و تخلیه ترشحات عفونی و چرب موجود در مجاری گوش بیرونی نیز می تواند در راستای درمان عفونت گوش خارجی موثر واقع گردد.

در این جا باید متذکر شد که در برخی موارد افراد به دنبال عفونت گوش خارجی ، دچار زونای گوش می شوند ؛ در چنین مواردی دکتر جراحی گوش داروهایی اعم از کورتون و آسیکلوویر برای بیمار تجویز خواهد نمود که باید به دقت و مطابق دستور پزشک به مصرف برسند. زیرا بیماری زونا در صورت عدم درمان به موقع ، می تواند به فلج عصب شنوایی منتج شده و سبب بروز اختلالات تعادلی و شنوایی در فرد گردد.

 

جراحی گوش

 

  • عفونت گوش میانی

طبق گفته های بهترین متخصص گوش تهران عفونت این بخش از گوش ، اغلب در نوزادان و کودکان مشاهده می شود و در پی عفونت ویروسی سیستم تنفسی فوقانی اتفاق می افتد. عفونت گوش میانی نسبت به عفونت گوش خارجی ، به مراتب خطر بیشتری به دنبال دارد ؛ چرا که می تواند منجر به پارگی پرده گوش و در نتیجه کری فرد شود. در پاره ای از موارد حتی ممکن است این عفونت به سمت گوش داخلی و مغز حرکت کرده و خطرات جدی تری ایجاد کند. از همین رو نیاز است تا سریعا به یک دکتر جراحی گوش مجرب در شهر محل زندگی خود مراجعه کنید. کسانی که در تهران زندگی می کنند و به همچین مشکلی دچار شده اند می توانند برای درمان به دکتر مریم یعقوبی یکی از بهترین جراحان و متخصصان گوش و حلق و بینی تهران مراجعه نمایند. ایشان در بیمارستان های بزرگی همچون بیمارستان میلاد مشغول به کار می باشند.

علائم عفونت گوش میانی

  1. تب و لرز
  2. درد ضرباندار و شدید گوش بخصوص در شب
  3. افت شنوایی
  4. خروج ترشحات متمایل به سیاه یا زرد رنگ از گوش
  5. پارگی پرده گوش

درمان عفونت گوش میانی

با استفاده از داروهای مسکن ، آنتی بیوتیک و قطره های گوش مورد تایید پزشک معالج ؛ می توان عفونت گوش میانی را درمان نمود. توجه داشته باشید که در صورت مواجهه استخوانچه های گوش میانی با عفونت ، ترشحات چرکی بدبو از گوش ترشح شده و کاهش شنوایی رخ خواهد داد. اگر چه در این موارد مصرف آنتی بیوتیک می تواند کمک کننده باشد ؛ اما در اغلب موارد نیاز به انجام جراحی گوش ضرورت می یابد.

آیا می توان از عفونت گوش خارجی و میانی پیشگیری کرد ؟

بله ، در افراد دچار پارگی پرده گوش به منظور جلوگیری از بروز عفونت در گوش خارجی باید هنگام شنا و قرارگیری در وان حتما از یک پنبه آغشته به وازلین یا گوشی مخصوص شنا استفاده کنید. هرگز گوش های خود را با گوش پاک کن و چوب کبریت دستکاری نکنید. در صورت رویارویی با علائمی نظیر سوزش یا خارش در مجاری گوش و همچنین افت شنوایی ، سریعا به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی شهر محل زندگی خود مانند تهران مراجعه نمایید.

تمپانوپلاستی

تمپانوپلاستی یا جراحی ترمیم پرده گوش ، نوعی جراحی گوش می باشد که به منظور ترمیم و بازسازی پرده گوش یا استخوانچه کوچک گوش میانی که بر اثر ورود یک جشم خارجی به گوش ، ضربه نگهانی و سنگین به گوش و غیره آسیب دیده است انجام می شود. جراح گوش در این روش یک قسمت کوچک از بافت بدن بیمار را برداشته و با استفاده از ان سوراخ پرده گوش را ترمیم می کند. این نوع عمل گوش درمانی بوده و به صورت بیهوشی عمومی صورت می گیرد. تمپانو پلاستی معمولا به یک روز استراحت و بستری شدن در کلینیک یا مرکز درمانی مورد نظر نیاز دارد. به طور کل عمل جراحی ترمیم پرده گوش برای کمک به بازیابی شنوایی از دست رفته انجام می شود از همین رو هیچ خطری از بابت کاهش قدرت شنوایی شما را تهدید نخواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این نوع عمل جراحی گوش می توانید به مقاله موجود در سایت مراجعه فرمایید.

پیامدها و عوارض جراحی درمانی گوش

جراحی گوش به منظور بهبود شنوایی و رفع اختلالات در گوش انجام می شود. پس جراحی باید بتواند اختلال گوش را برطرف نماید. آسیب دیدن پرده گوش و کاهش میزان شنوایی از جمله مهم ترین عوارض عمل گوش هستند. برای این که عوارض بعد از جراحی به حداقل برسند، بهتر است عمل جراحی توسط بهترین متخصص و جراح گوش ، صورت بگیرد.

 

جراحی گوش

 

آیا جراحی گوش دردناک است ؟

عمل زیبایی گوش ( اتوپلاستی ) به دو طریق بی حسی موضعی و یا بیهوشی عمومی به صورت سرپایی ، در بیمارستان و یا کلینیک انجام می شود. در موارد عمده طی این پروسیجر ، پزشک از بیهوشی عمومی استفاده می کند که منوط به اظطراب و سابقه پزشکی بیمار می باشد. به همین جهت این پروسه به هیچ عنوان سبب ناراحتی متقاضی نمی شود و فرد دردی را در حین جراحی زیبایی گوش حس نمی کند.

چه کسانی کاندید جراحی زیبایی گوش می باشند ؟

اشخاصی که عمل زیبایی گوش انجام می دهند ، می بایست از سلامت جسمانی کافی برخوردار باشند و به عفونت های مزمن درمان نشده گوش یا بیماری تهدید کننده زندگی دچار نباشند.
حداقل سن این مراجعه کنندگان باید ۵ سال باشد که در این زمان رشد غضروف گوش به پایان رسیده و بد فرمی آن تثبیت می شود.
کاندیدای مناسب اتوپلاستی باید ، دستورالعمل های قبل و بعد از جراحی گوش را به طور دقیق و منظم انجام داده و همکاری لازم را به جهت انجام این فرایند زیبایی داشته باشند.
نوجوانان و بزرگسالانی که کاندید جراحی گوش هستند ، باید با چشم اندازی مثبت ، اهداف و نتیجه ای منطقی و واقع گرایانه ای از اتوپلاستی را در ذهن خود داشته باشند.

بهترین سن برای جراحی زیبایی گوش چه زمانی است ؟

در کل باید بگوییم که در این پروسه تغییر و زیبایی گوش ، هیچ محدودیت سنی وجود ندارد ، اما انجام آن نیز نباید در زمان نوزادی باشد. در حالت کلی ، جراحی زیبایی گوش از سن ۵ سالگی به بعد یعنی هنگام تکمیل رشد گوش ، انجام شود. اگر قبل از رشد کامل گوش ، تغییراتی در این عضو اعمال شود ، گوش با ادامه روند رشد خود و به مرور ، دستخوش تغییرات منفی قرار می گیرد و ظاهر آن مختل می شود.

دوره نقاهت اتوپلاستی چقدر است؟

دوره نقاهت کامل، هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان بین چهار تا شش هفته طول می کشد، اما بلافاصله پس از برداشتن پانسمان محافظ از صورت خود، می توانید نتیجه جراحی خود را ببینید. بزرگسالان، جوانان و افراد مسن معمولاً می توانند به ترتیب، پس از حدود هفت تا هشت روز پس از جراحی به مدرسه یا محل کار بازگردند، اما باید حداقل یک ماه از انجام هرگونه فعالیت بدنی شدید خودداری کنند تا نتیجه جراحی شان تحت تاثیر منفی این ورزش ها و فعالیت ها قرار نگیرد.

اقدامات لازم پیش از جراحی گوش

  • پزشک پیش از جراحی اتوپلاستی آزمایشاتی را تجویز می کند. تمامی آزمایشات را انجام داده و نتیجه آزمایشات را در اختیار پزشک قرار دهید.
  • قبل از جراحی کردن گوش بهتر است استحمام کنید. بعد از جراحی به مدت ۳ تا ۴ روز از خیس کردن سر پرهیز کنید.
  • طبق گفته های دکتر یعقوبی بهترین متخصص گوش تهران بهتر است تا یک هفته قبل از عمل کردن گوش از مصرف دخانیات پرهیز کنید.
  • مدتی قبل از عمل کردن گوش از مصرف داروهای ضد التهاب و ضد انعقاد خون پرهیز کنید. این داروها خطر خونریزی در هنگام عمل را افزایش می دهند.
  • اگر دارای بیماری های خاص می باشید، حتما قبل از جراحی کردن گوش پزشک یا جراح را در جریان قرار دهید.

مراقبت های بعد از جراحی گوش

  • استفاده از سربند یا بانداژ به مدت یک تا دو هفته بعد از عمل جراحی اتوپلاستی الزامی است. سپس می توانید فقط هنگام خواب از بانداژ استفاده کنید.
  • طبق گفته های بهترین جراح گوش تهران نیاز است بعد از جراحی گوش تا مدتی از انجام ورزش و فعالیت های سنگین پرهیز کنید.
  • بهترین وضعیت برای استراحت خوابیدن به پشت می باشد. بهتر است به کمک بالش سر را در وضعیت بالاتر از بدن قرار دهید.
  • از مصرف نوشیدنی های الکلی و استعمال دخانیات حداقل تا دو هفته بعد از عمل جراحی پرهیز کنید.
  • بعد از جراحی کردن گوش از غذاهای نرم و رقیق استفاده کنید. از غذاهای جویدنی پرهیز کنید.
  • از فین کردن پرهیز کرده و در زمان عطسه دهان خود را کاملا باز نگه دارید.
  • یک هفته پس از جراحی اتوپلاستی برای معاینه به جراح مراجعه کنید.
  • زمانی می توانید نتیجه جراحی گوش را مشاهده کنید که کبودی و ورم از بین رفته باشد. عمل کردن گوش در اکثر موارد دارای نتیجه رضایت بخش می باشد.

جمع بندی

آسیب هایی که به گوش ها وارد می شوند متفاوت هستند. افراد ممکن است از طرق مختلفی دچار آسیب در گوش ها شوند یا نقص های مادرزادی داشته باشند. جراحی گوش به هر دلیل و با هر هدفی که صورت گیرد، حتما باید توسط بهترین و ماهر ترین جراح گوش یا پزشک متخصص در هر کجای ایران چه تهران و چه شهر های دیگر انجام شود؛ تا نتیجه ای رضایت بخش برای بیمار داشته باش

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن به پست روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز ها ۵ / ۵٫ تعداد امتیازات: ۱

هیج امتیازی ثبت نشده!اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کنید

, , , , , , , ,

مطالب مرتبط

1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • سلام دکتر یعقوبی سوال داشتم درمورد جراحی گوش برای پسرم که الان ۶ ساله هست
    می خوام بدونم بهتره تو همین سن جراحی بشه یا بزرگ تر بشه ؟ یعنی معمولا بهترین سن برای جراحی گوش چه سنی است ؟
    و اینکه آیا با بیهوشی هست ؟ چون پسرم کوچیکه و میترسه از عمل شدن

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

2 × یک =

فهرست