التهاب لوزه در کودکان که به تونسیلیت نیز معروف است ؛ شرایطی است که در آن یک عامل عفونی ویروسی یا باکتریایی ، سبب ملتهب شدن لوزه ها می شود.
در این مقاله می خواهیم التهاب لـوزه کودکان که در حقیقت نوعی بیماری شایع در میان کودکان می باشد ، را مورد بررسی قرار دهیم.
به طور کلی التهاب لـوزه کودکان ، منجر به بروز علائم مختلفی می شود ؛ از اولین علائم این بیماری می توان به اختلال بلع و به دنبال آن خودداری از خوردن اشاره کرد.
همانطور که گفتیم این بیماری ، علائم متعددی به دنبال دارد ؛ در ادامه مقاله ، سایر علائم التهاب لـوزه کودکان ، راه های تشخیص و نیز پیشگیری از این بیماری را مورد بحث قرار داده ایم.
لوزه چیست ؟
از گلو ، می توان به عنوان یکی از مهم ترین ارگان بدن یاد کرد که مسیر ارتباطی مابین دهان ، بینی ، حنجره و مری است.
حال آن که در بخش فوقانی گلو و در طرفین پشت حلق ، گره های لنفاوی بادامی شکلی به نام لوزه قرار دارند که در واقع بخشی از سیستم لنفاوی بدن به شمار می روند.
لوزه ها موظف به پاکسازی میکروب های موجود در گلو می باشند ؛ زمانی که میکروب ها ( باکتری ها یا ویروس ها ) نسبت به از بین رفتن ، مقارم باشند ؛ شاهد التهاب لوزه ها در کودکان خواهیم بود.
علائم التهاب لوزه در کودکان چیست ؟
از مهم ترین علائم التهاب لوزه در کودکان می توان به موارد ذیل اشاره کرد :
- بالا رفتن درجه حرارت بدن
- اختلال در بلع مواد غذایی
- امتناع از خوردن
- مشکل در تنفس
- سردرد
- گوش درد
- گردن درد
- درد فک
- گلودرد طولانی مدت
- خروج بی اختیار آب دهان
- تنفس از راه دهان در هنگام خواب
لازم به ذکر است از آن جا که عمدتا اکثر عفونت های گلو ، موجب پیدایش علائم فوق الذکر می شوند ؛ ممکن است نتوانید به درستی تشخیص دهید که آیا این علائم دلالت بر التهاب لوزه دارند یا ناشی از سایر عفونت ها می باشند ، از این رو توصیه می شود برای تشخیص دقیق التهاب لـوزه کودکان ، فرزند خود را نزد پزشک متخصص گوش و حلق و بینی ببرید.
تشخیص التهاب لوزه در کودکان
متخصص گوش و حلق و بینی ، به منظور تشخیص این بیماری ؛ در ابتدا اقدام به معاینه داخل دهان کودک می نماید و لوزه ها را از نظر قرمزی ، التهاب ، چرک ، عفونت و مواردی از این قبیل ارزیابی می کند.
پس از آن ، پزشک مبادرت به معاینه زیر فک و گردن کودک می کند و این نواحی را از لحاظ متورم شدن غدد لنفاوی بررسی می نماید.
در پاره ای موارد ، پزشک صرفا با همین بررسی ها می تواند تشخیص دهد که کودک به التهاب لوزه دچار است یا خیر ؛ اما در برخی موارد ممکن است برای احراز وجود التهاب لوزه در کودکان ، پزشک درخواست کشت میکروبی گلو بدهد.
پیشگیری از التهاب لوزه در کودکان
احتمالا این سوال برای شما هم پیش آمده است که چگونه می توان از التهاب لوزه در کودکان پیشگیری نمود ؟
در پاسخ باید بگوییم چنانچه کودک شما مدام به گلودرد دچار می شود ، باید او را مجاب به شستن مرتب دست ها نمایید و وسایل مربوط به خوردن و آشامیدن او را از دیگران جدا کنید. این کار به میزان چشمگیری می تواند از ریسک ابتلا به عفونت و التهاب لـوزه کودکان جلوگیری کند.
ناگفته نماند که رژیم غذایی مناسب و تقویت سیستم ایمنی بدن کودک و همینطور ورزش و دریافت اکسیژن کافی ، نیز در پیشگیری از التهاب لـوزه کودکان تاثیر قابل ملاحظه ای دارند.
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
پسر من حدودا شش ماه قبل لوزه عمل کرده اما هنوز میگه ته گلوم ورم داره. تا کی باید صبر کنیم خوب بشه؟ نیازه باز جراحی بشه؟