بیماری میرنژیت

بیماری های گوش انواع مختلفی دارند و هر کدام از آن ها ممکن است قسمت خاصی از گوش را درگیر کنند. بیماری میرنژیت نیز یکی از بیماری های گوش است. بیماری هایی که در این عضو ایجاد می شوند ، شنوایی و تعادل فرد را تحت تأثیر قرار می دهند. چنانچه این بیماری ها با درد همراه باشند ، می توانند به طور کلی زندگی فرد را مختل کنند. به همین دلیل ، لازم است که بیماری های مختلف گوش را بشناسید و در مورد آن ها اطلاعات داشته باشید ، زیرا در این صورت می توانید علائم اولیه را تشخیص دهید و در کوتاه ترین زمان ممکن برای درمان آن اقدام نمایید. در این مقاله از سایت دکتر مریم یعقوبی ، یکی از بهترین جراح و متخصصان گوش و حلق و بینی در تهران ، قصد داریم به صورت تخصصی به بیماری میرنژیت بپردازیم.

بیماری میرنژیت چیست ؟

این بیماری ، نوعی عفونت گوش است که باعث ایجاد تاول های کوچک در گوش می شود. این تاول ها ، حاوی مایعات هستند و معمولا درد شدیدی ایجاد می کنند. علت این مشکل نیز مانند سایر عفونت های گوش ، ناشی از ورود آلودگی ها و باکتری ها به گوش یا بیماری های شدید ویروسی است. عموما سرماخوردگی شدید ، آنفولانزا و غیره ممکن است باعث ایجاد این بیماری شوند. همچنین لازم به ذکر است استرپتوکوک پنومونیه ( Streptococcus pneumoniae ) ، یکی از باکتری هایی است که در اکثر موارد باعث ایجاد این نوع عفونت گوش می شود. این عارضه ، معمولا دوره درمان کوتاهی دارد و در صورتی که پیشرفت نکند ، مشکل خاصی به وجود نخواهد آورد.

 

بیماری میرنژیت _ دکتر مریم یعقوبی

 

علائم میرنژیت چیست ؟

تشخیص دقیق نوع عفونت گوش ، بر عهده پزشک متخصص گوش و حلق و بینی می باشد ، چرا که علائم انواع این عارضه در قسمت های مختلف گوش تقریبا شبیه به یکدیگر هستند. بنابراین بیماران تنها کافی است این علائم را بشناسند و به محض مشاهده آن ها به پزشک متخصص مراجعه کنند. در ادامه به مهم ترین علائم بیماری میرنژیت اشاره کرده‌ایم.

  • درد شدید

این درد ، معمولا به صورت کاملا ناگهانی و بی‌دلیل ایجاد می شود ؛ یعنی نه ضربه ای به گوش وارد شده و نه آسیبی به آن رسیده است. درد گوش ، اغلب به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد ادامه خواهد داشت.

  • کاهش شنوایی

عفونت ، ممکن است یک یا هر دو گوش را درگیر کند. ابتلای گوش به این عارضه باعث کاهش شنوایی می شود. در صورتی که این عارضه پیشرفت نکند و به سرعت درمان شود ، شنوایی فرد به حالت اولیه خود باز خواهد گشت.

  • تب

تب ، یک علامت مشترک بین عفونت های موجود در تمام نقاط بدن است ؛ بنابراین نمی توان آن را به تنهایی نشانه بیماری میرنژیت دانست. اما اگر با سایر علائم همراه باشد ، می توانید به این بیماری مشکوک شوید.

  • تخلیه مایعات از گوش

همان طور که گفته شد ، این عارضه منجر به ایجاد تاول های پر از مایع در گوش میانی می شود. در صورتی که این تاول ها پاره شوند ، مایعات داخل آن از گوش ترشح می شود. این مشکل ، باعث تجمع چرک یا مایعات داخل گوش نمی شود ، اما اگر با سایر عفونت های گوش همراه باشد ، ممکن است این مشکلات نیز ایجاد شوند.

  • حساسیت بیشتر گوش ها

گوش های درگیر عفونت ، حساس تر از همیشه هستند. به عنوان مثال با کوچک ترین تحریک ممکن است درد و سوزش بسیاری ایجاد شود ، همچنین ممکن است در حالت عادی نیز گوش ، دردناک و ملتهب باشد. به همین دلیل ، کودکان خردسالی که به این عارضه مبتلا می‌شوند ، معمولا گوش های خود را می کشند و بی قرار هستند.

 

بیماری میرنژیت _ دکتر یعقوبی

 

چه مواردی ریسک ابتلا به میرنژیت را افزایش می‌دهند ؟

بیماری میرنژیت بیشتر در افرادی دیده می شود که قبلا به آنفولانزا ، عفونت دستگاه های تنفسی فوقانی یا سرماخوردگی شدید مبتلا شده اند. این بیماری ها ، باعث تحریک لوله استاش می‌شوند و همچنین ممکن است باعث گیر کردن مایعات و ترشحات در لوله استاش شوند. این ترشحات ، حاوی باکتری‌ و ویروس بوده و با گیر کردن در این لوله ، به داخل گوش میانی راه پیدا می‌کنند که نتیجه آن نیز ابتلا به بیماری میرنژیت است.  موضوع دیگری که ریسک ابتلا به این بیماری را تشدید می‌کند ، ایجاد عفونت گوش میانی یا سایر قسمت ها می باشد. به طور کلی ، ممکن است بیماری های عفونی با هم گوش را درگیر کنند. لازم به ذکر است که کودکان ، کم تر از گوش های خود مراقبت می کنند و هنگام بازی بیشتر در معرض آلودگی قرار دارند ؛ از طرف دیگر ، سیستم ایمنی آن ها ضعیف تر است و احتمال سرماخوردگی در آنان بیشتر می شود ؛ به همین دلیل ، کودکان بیشتر از بزرگسالان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

روش تشخیص بیماری میرنژیت چیست ؟

ابتدا بیمار باید نشانه های احتمالی عفونت میرنژیت را شناسایی کند تا بتواند در زمان مناسب به پزشک مراجعه کند. بنابراین مرحله اولیه ؛ یعنی تشخیص ، بر عهده بیمار است. اگر در گوش خود احساس درد کردید ، بهتر است یکی دو روز صبر کنید و از گوش خود مراقبت کنید ، اگر درد بهبود پیدا نکرد ، لازم است به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که علائم زیر را مشاهده کردید ، حتما با پزشک متخصص مشورت کنید :

  • درد شدید گوش
  • کاهش شنوایی همراه با درد گوش
  • تب توأم با احساس التهاب و ناراحتی در گوش
  • ترشح مایعات از گوش که با سایر علائم همراه است.

روش های تشخیص پزشک

زمانی که به پزشک مراجعه می کنید ، باید تاریخچه دقیقی در مورد بیماری خود به او ارائه دهید. توجه داشته باشید این که به چه بیماری هایی مبتلا بوده اید ( به خصوص بیماری های ویروسی ) ، یا این که چه مدت است علائم ظاهر شده اند و شدت آن ها چقدر بوده است ، برای پزشک اهمیت دارد. بعد از آن ، پزشک با استفاده از اتوسکوپ گوش شما را معاینه می‌کند. این دستگاه حاوی یک چراغ قوه و یک ذره بین است که داخل گوش را به پزشک نشان می دهد.

در صورتی که گوش بیمار با بیماری میرنژیت درگیر باشد ، پزشک تاول ها را در گوش او مشاهده می کند. بنابراین ، اگر یک پزشک حرفه‌ای شما را معاینه کند ، در مراحل اولیه معاینه می تواند تشخیص دهد که بیماری چیست. در صورتی که یکی از علائم بیمار کاهش شنوایی باشد ، ممکن است پزشک تست های مربوط به سنجش شنوایی را نیز انجام دهد.

 

بیماری میرنژیت _ دکتر یعقوبی

 

روش های درمان بیماری میرنژیت چیست ؟

با توجه به میزان پیشرفت بیماری و شدت آن ، راهکارهای مختلفی برای درمان وجود دارد.

  • استفاده از مسکن برای بهبود درد
  • استفاده از آنتی بیوتیک ها برای از بین بردن عفونت
  • ترکاندن تاول های موجود در گوش

لازم به ذکر است که پاره کردن تاول‌ها به بهبود بیماری کمک نمی کند ، اما درد را کاهش می دهد. این روش ، برای افرادی استفاده می شود که درد آن ها با مسکن بهبود پیدا نکرده است.

عوارض جانبی بیماری مینژیت چیست ؟

بیماری میرنژیت ، بیماری خطرناکی نیست. مهم ترین عارضه جانبی آن ، کاهش شنوایی است که با از بین رفتن عفونت بهبود پیدا می کند. اما اگر دیر درمان شود ، ممکن است کاهش شنوایی یا ناشنوایی دائمی به دنبال داشته باشد. از طرف دیگر ، با پیشرفت این بیماری ، عفونت به سایر نقاط بدن گسترش پیدا می کند و باعث بروز مننژیت یا سپسیس ( sepsis ) می شود.

راهکارهای پیشگیری از میرنژیت چیست ؟

این بیماری ، مسری نیست ، اما سایر عفونت های گوش باعث ایجاد آن می شوند. بهترین راهکار جهت پیشگیری از این بیماری ، این است که تا حد امکان از ابتلا به بیماری های ویروسی ، مانند سرماخوردگی و آنفولانزا دوری کنید. برای این کار لازم است نکات زیر را رعایت کنید :

  • دست های خود را مرتبا بشویید.
  • زمانی که دست هایتان تمیز نیست ، از لمس کردن چشم ها ، گوش‌ها و صورت خود بپرهیزید.
  • رژیم غذایی سالم داشته باشید.
  • به گفته یکی از بهترین دکترهای درمان کننده بیماری میرنژیت در تهران ، بهتر است خواب کافی و با کیفیت داشته باشید.
  • سطوح موجود در خانه را تمیز نگه دارید.
  • در صورتی که یکی از اعضای خانواده بیمار شد ، او را از بقیه دور نگه دارید. ( بعد از بهبود نیز همه جا را ضد عفونی کنید. )
  • در فصل های سرد سال ، لباس گرم و پوشاندن گوش ها را فراموش نکنید.

میرنژیت ، بیماری خطرناکی نیست و در اکثر موارد به سادگی و حتی خود به خود درمان می‌شود ؛ بنابراین جای نگرانی ندارد.  اما با این حال در صورت ابتلا ، لازم است توسط یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی معاینه شوید ؛ با این کار مطمئن خواهید شد که عفونت به سایر قسمت ها ، منتقل نشده و عارضه ای برای شما نداشته است. دکتر مریم یعقوبی یکی از بهترین متخصصان گوش و حلق و بینی تهران به شمار می روند. ایشان می توانند به شما در زمینه تشخیص و درمان انواع عفونت های گوش کمک کنند. در صورت نیاز به مشاوره و رزرو نوبت ، می توانید از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت اقدام کنید.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن به پست روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز ها ۳ / ۵٫ تعداد امتیازات: ۳

هیج امتیازی ثبت نشده!اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کنید

, , , , , , , ,

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

5 × 3 =

فهرست