حلزون گوش چگونه مشکل شنوایی را حل می‌کند؟

روش‌های مختلفی برای ارتقای حس شنوایی کاربرد دارد. کاشت حلزون گوش یکی از این روش‌هاست و برای افرادی کاربرد دارد که گوش آن‌ها دیگر قابلیت شنیدن ندارد. این وسیله با عصب‌های شنوایی ارتباط برقرار می‌کند و شخص می‌تواند صداها را به روش مخصوص دریافت کند. در این مقاله قصد داریم توضیحات جامعی در مورد این روش ارتقای شنوایی ارائه دهیم.

کاشت حلزون گوش چیست؟

کاشت حلزون گوش به معنی کار گذاشتن یک دستگاه الکترونیکی کوچک و پیچیده در گوش است. این دستگاه می‌تواند در ایجاد حس شنوایی به شخصی که کاملا ناشنوا و یا کم شنوا است، کمک کند. حلزون شنوایی از دو قسمت تشکیل می‌شود. بخش خارجی آن در پشت گوش قرار می‌گیرد. بخش دوم نیز تحت عمل جراحی در زیر پوست قرار داده می‌شود. ترکیب اجزای زیر دستگاه کاشت حلزون گوش را تشکیل می‌دهند:

  • یک میکروفون که صدا را از محیط دریافت می کند.
  • پردازنده گفتار که صدا را انتخاب کرده و آن را برای شنیده شدن آماده می‌کند.
  • فرستنده و گیرنده که با نام محرک نیز شناخته می‌شد. این قسمت سیگنال‌هایی را از پردازنده گفتار دریافت و آن‌ها را به پالس‌های الکتریکی تبدیل می‌کند. در واقع این سیگنال‌ها گروهی از الکترود‌ها هستند که تکانه‌ها را از محرک جمع می‌کنند و آن‌ها را به مناطق مختلف عصب شنوایی می‌فرستند.

کاشت حلزون شنوایی طبیعی افراد را احیا نمی‌کند. بلکه می‌تواند به یک ناشنوا در دریافت اصوات از محیط و تحلیل امواج صوتی کمک کند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید مقاله سایت انستیتوی ملی ناشنوایی و سایر اختلالات ارتباطی را مطالعه کنید.

کاشت حلزون گوش چگونه انجام می‌شود؟

حلزون با استفاده از عمل جراحی کاشته می‌شود. عمل جراحی کاشت حلزون گوش نسبتاً معمول است و تحت بیهوشی عمومی صورت می‌گیرد. برای کاشت حلزون، جراح یک برش کوچک در پشت گوش ایجاد می‌کند. ممکن است گاهی اوقات نیاز باشد ناحیه کوچکی از مو‌ها در محل برش تراشیده شود. پس از ایجاد برش، حلزون زیر پوست کاشته می‌شود.

تاثیر کاشت حلزون و کم شنوایی

الکترود نیز در گوش داخلی قرار داده می‌شود. تیم جراحی ممکن است آزمایشاتی را برای اطمینان از عملکرد صحیح کاشت انجام دهند. برش ایجاد شده بعد از قرار دادن حلزون در زیر پوست بسته خواهد شد. این برش‌ها بعد از پایان جراحی کاشت حلزون شنوایی با بخیه‌های قابل جذب دوخته می‌شوند. بنابراین بعد از عمل بیمار نیازی به کشیدن بخیه ندارد. موها نیز مدتی بعد رشد می‌کنند و جای زخم را می‌پوشانند.

وجود حلزون گوش چگونه شنوایی را ارتقا می‌دهد؟

کاشت حلزون با سمعک بسیار متفاوت است. سمعک‌ها صداها را تقویت می‌کنند تا با گوش آسیب دیده نیز قابل شناسایی باشند. در حالی که کاشت حلزون گوش قسمت‌های آسیب دیده گوش را دور می‌زند و اعصاب شنوایی را مستقیماً تحریک می‌کند. سیگنال‌های ایجاد شده توسط ایمپلنت از طریق عصب شنوایی به مغز ارسال می‌شوند، این عصب‌ها سیگنال‌ها را به عنوان صدا تشخیص می‌دهند. شنوایی از طریق کاشت حلزون با شنوایی طبیعی متفاوت است. به همین دلیل بیماران به زمانی برای یادگیری کار کردن با آن و عادت کردن به آن احتیاج دارند. اما در عوض کاشت حلزون گوش به بسیاری از افراد این امکان را می‌دهد تا سیگنال‌های هشدار دهنده را نیز تشخیص دهند. آن‌ها همچنین سایر صداهای موجود در محیط را درک می‌کنند و گفتار را به صورت مستقیم یا از طریق تلفن متوجه خواهند شد. این به ویژه برای کودکانی که دچار ناشنوایی مادرزادی هستند، یک مزیت مهم محسوب می‌شود.

مزایای کاشت حلزون گوش چیست؟

شناخت مزایا و معایب یک روش درمانی اهمیت بسیاری برای بیماران دارد. در این قسمت در مورد مزایایی که با از بین رفتن مشکل کم شنوایی برای بیمار ایجاد می‌شود، صحبت می‌کنیم.

تاثیر حلزون در رفع کم شنوایی

درک گفتار: کاشت حلزون گوش باعث می‌شود تا بسیاری از افراد ناشنوا از توانایی‌های مشابه افراد عادی در درک گفتار برخوردار شوند. ظرف حدود ۳ ماه بعد از جلسات تنظیم اولیه، شنوایی بیماران تا حد چشمگیری افزایش پیدا می‌کند. بعد از این مدت نیز، عملکرد حلزون به پیشرفت خود ادامه می‌دهد، اما کندتر هستند و ممکن است بیمار متوجه آن نشود.

بهبود عملکرد سیستم شنوایی بیمارانی که کاشت حلزون گوش انجام داده‌اند، ممکن است برای چندین سال و به صورت پیوسته ادامه داشته باشد. شنوایی کودکان ممکن است با سرعت کمتری ارتقا پیدا کند. بعد از کاشت حلزون شنوایی برای کودکان آموزش‌های زیادی لازم است تا کودک بتواند از سیستم جدیدی که اکنون برای شنوایی او ایجاد شده، استفاده کند.

افرادی که جراحی کاشت حلزون را انجام می‌دهند، میتوانند سخنرانی‌ها را بدون لبخوانی متوجه بشنود. حتی این افراد می‌توانند تماس تلفنی برقرار کرده و صداهای آشنا را از طریق تلفن درک کنند.

بسیاری از افراد می‌توانند راحت‌تر تلویزیون تماشا کنند. به خصوص وقتی که می‌توانند چهره گوینده را نیز ببینند. با این حال، گوش دادن به رادیو برای این افراد اغلب دشوار است. زیرا نمی‌توانند تصویر گوینده را مشاهده کنند.

درک انواع مختلف صداها: بیشتر کاربران کاشت حلزون، صداهای بلند، متوسط ​​و حتی آرام‌تر را درک می‌کنند. این افراد گزارش می‌دهند که می‌توانند انواع صداها از قبیل صدای در، صدای موتورها، زنگ تلفن، پارس کردن سگ‌ها، سوت زدن کتری چای، خش خش برگ‌ها و صدای استارت ماشین را درک کنند.

افراد بعد از کاشت حلزون می‌توانند از صداها لذت ببرند. شنیدن صدای موسیقی و سازهای مختلف می‌تواند تجربه جدید جذابی برای آن‌ها باشد. افراد کم شنوا معمولا نمی‌توانند صدای موسیقی را خوب بشنوند. به همین دلیل این تجربه برای تمام افرادی که کاشت حلزون شنوایی را انجام می‌دهند، تقریبا جدید است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد مزایا و معایب می‌توانید به مقاله سایت سازمان غذا و داروهای انگلیس مراجعه کنید.

آیا کاشت حلزون گوش تنها برای کودکان کاربرد دارد؟

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که در مورد کاشت حلزون وجود دارد، تأثیر سن در آن است. بسیاری از افراد تصور می‌کنند این روش تنها برای کودکان کاربردی است. جراحان بسیاری به این سوال پاسخ داده‌اند که در ادامه جمع‌بندی نتایج به دست آمده از صحبت‌های آن‌ها را می‌خوانید.

کاشت حلزون گوش

سن، به خودی خود، یک عامل رد صلاحیت برای جراحی کاشت حلزون گوش نیست. حتی برخی از پزشکان وجود دارند که این جراحی را تنها برای بیماران مسن و بالای ۸۰ سال انجام می‌دهند. یک پزشک نیویورکی مدعی است که پیرترین بیمار وی ۹۳ ساله است. یکی دیگر از جراحان دانشگاه واشنگتن نیز عمل جراحی کاشت حلزون روی یک فرد ۹۶ ساله را انجام داد. او مانند سایرین فکر می‌کند که زمان جراحی و سن بیمار مسئله مهمی نیست، بلکه سلامت کلی یک فرد در اولویت قرار دارد. در آوریل ۲۰۱۴ ، مولی اسمیت با ۹۹ سال سن، پیرترین فردی بود که جراحی کاشت حلزون شنوایی را امتحان کرد. بنابراین می‌توان گفت برخلاف باور بسیاری از بیماران، کودکان تنها کاندیداهای مناسب برای کاشت حلزون نیستند. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید مقاله سایت «ممکنهای واقعی» را مطالعه کنید.

آیا کاشت حلزون شنوایی خطری دارد؟

خطرات عمومی جراحی کاشت حلزون گوش، ناشی از داروهایی بیهوشی مورد استفاده در اتاق عمل است. این داروها مانند گازهای بیهوشی و داروهای تزریقی ممکن است افراد مختلف را تحت تاثیر قرار دهند. برای اکثر افراد، خطر بیهوشی عمومی بسیار پایین است. با این حال برای برخی از افراد با شرایط خاص پزشکی، بیشتر خطرناک است.

ریسک‌های اختصاصی کاشت حلزون گوش

  • آسیب به عصب صورت: این عصب از گوش میانی عبور می کند تا عضلات صورت را به حرکت در آورد. این عصب نزدیک به جایی است که جراح برای قرار دادن حلزون برش ایجاد می‌کند. به همین دلیل ممکن است در حین ایجاد برش آسیب ببیند. یک آسیب ممکن است باعث ضعف موقت یا دائمی یا فلج کامل در همان طرف صورت شود. به نظر می‌رسد افرادی که دارای ساختار غیر طبیعی گوش داخلی هستند بیشتر از سایر افراد در معرض خطر این عارضه نادر اما جدی قرار داشته باشند.
  • آسیب به مغز: آسیب‌های مغزی نیز از جمله ریسک‌های نادر کاشت حلزون شنوایی محسوب می‌شوند‌.
  • نشت مایعات لنفی: گوش داخلی حاوی مایعات است. این مایعات می تواند از سوراخی که ایجاد شده است نشت پیدا کنند.

جراحی کاشت حلزون گوش از عارضه‌های دیگری نیز دارد که متداول‌تر هستند. این عارضه‌ها خطر جدی ندارند و معمولا بعد از گذشت زمان بهبود پیدا می‌کنند.

  • عفونت و زخم پوست
  • سرگیجه
  • تنگی نفس
  • صدای زنگ یا وزوز در گوش
  • اختلالات در حس چشایی

جمع بندی

جراحی ‌پروتز گوش،کاشت حلزون گوش، یک جراحی نسبتا معمول با ریسک پایین است که مزایای زیادی دارد. این عمل جراحی به افراد ناشنوا و کم شنوا کمک می‌کند تا حد زیادی توانایی درک اصوات و برقراری ارتباط مانند افراد عادی را پیدا کنند.

انتخاب جراح حرفه‌ای هم باعث دستیابی به بهترین نتیجه می‌شود و هم در کاهش ریسک‌ها و عوارض ناشی از جراحی نقش دارد. دکتر مریم یعقوبی متخصص گوش، حلق و بینی هستند که تجربه زیادی در زمینه کاشت حلزون شنوایی دارند. در صورت نیاز به راهنمایی در این زمینه می‌توانید به پیج اینستاگرام شخصی ایشان مراجعه کنید.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن به پست روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز ها ۳٫۳ / ۵٫ تعداد امتیازات: ۹

هیج امتیازی ثبت نشده!اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کنید

, ,

مطالب مرتبط

1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • رضا علی یاری
    5 سپتامبر 2020 10:08 ب.ظ

    سلام خانم دکتر واقعا مفید بود و استفاده کردم
    عفونت و زخم پوست بعد از جراحی معمولا چقدر ادامه داره؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

چهار + چهارده =

فهرست