بیماری کلستئاتوم چیست و چگونه رخ می‌دهد؟

درمان کلستئاتوم چیست

کلستئاتوم یکی از بیماری‌هایی است که باعث ایجاد کیست‌های خوش خیم می‌شود. این بیماری به دلایل مختلفی به وجود می‌آید. ظاهر ناخوشایند این کیست‌ها بیماران را نگران می‌کند. به همین دلیل لازم است اطلاعاتی در مورد آن داشته باشند تا بدانند چه زمانی به پزشک معاینه کنند. همچنین باید بدانند که آیا وجود این بیماری مشکلی برای آن‌ها ایجاد می‌کند یا خیر. در این مقاله اطلاعات جامعی در مورد این بیماری و علت‌های ایجاد آن ارائه داده‌ایم.

کلستئاتوم چیست؟

رشد غیر طبیعی پوست در پشت لاله گوش که منجر به ایجاد کیست‌های غیر سرطانی می‌شود، کلستئاتوم نام دارد. این بیماری ممکن است بعد از تولد با نوزاد همراه باشد. اما در برخی موارد نیز از عفونت‌های مکرر گوش میانی یا اوتیت مدیا ناشی می‌شود.

کیست‌های به وجود آمده بدخیم نیستند. اما با افزایش سلول‌های مرده پوست، رشد می‌کنند. به همین دلیل بعد از مدتی ممکن است به استخوان‌های گوش آسیب برسانند و حتی بافت آن را از بین ببرند. به همین دلیل لازم است در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای درمان آن اقدام کرد.

این بیماری به چه دلیل ایجاد می‌شود؟

تئوری‌های مختلفی در مورد علت ایجاد کلستئاتوم وجود دارد. در ادامه به دلایلی که پزشکان ارائه داده‌اند، اشاره می‌کنیم.

  • اگر لوله استاش به اندازه کافی باز نشود، فشار گوش میانی متعادل نخواهد شد. این موضوع باعث می‌شود که پرده گوش تحت فشار قرار گیرد و جمع شود. به مرور زمان این عارضه به کیست‌های خوش خیم تبدیل می‌شود. عملکرد لوله استاش با آلرژی، سرماخوردگی، عفونت‌های مزمن گوش و عفونت‌های سینوسی مختل می‌شود.
  • از بین رفتن و تجمع سلول‌های مرده در پشت لاله گوش می‌تواند باعث ایجاد این بیماری شود.  البته در برخی موارد این کیست‌ها در نزدیکی حفره گوش میانی نیز رشد می‌کنند.
کلستئاتوم

کلستئاتوم در کودکان

در موارد نادر نوزاد از ابتدای تولد به این بیماری مبتلا است. اما در برخی مواد عفونت‌های مکرر گوش میانی باعث ابتلای شخص به این بیماری می‌شود. حتی ممکن است افرادی که در کودکی با عفونت‌های مکرر و مزمن گوش مواجه شده‌اند، در سنین جوانی و نوجوانی به کیست‌های خوش خیم مورد نظر مبتلا شوند.

در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید مقاله سایت marshfieldclinic را مطالعه کنید.

علائم کلستئاتوم چیست؟

در ابتدا تشخیص این بیماری ساده‌ نیست. چرا که علامتی ندارد یا علائم آن خفیف است. به همین دلیل توجه بیمار را جلب نمی‌کند. کم‌تر پیش می‌آید که بیمار در مراحل اولیه متوجه علائم آن شود. اما با پیشرفت بیماری و بزرگ‌تر شدن کیست‌ها، علائم نیز شدت پیدا می‌کنند. به همین دلیل بیمار متوجه وجود کیست خواهد شد. علائم این بیماری را در ادامه بیان کرده‌ایم.

  • خروج ترشحات بدبو از گوش.
  • احساس فشار در گوش با رشد کیست.
  • احساس درد در پشت گوش.
  • کاهش شنوایی در مواردی که اندازه کیست بزرگ است.
کلستئاتوم چیست

در صورتی که کلستئاتوم به موقع درمان نشود، بیمار علائم جدی‌تری را نیز تجربه می‌کند که عبارتند از؛

  • سرگیجه.
  • فلج شدن عضلات صورت.
  • کاهش شنوایی همیشگی.

در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید مقاله سایت healthline را مطالعه کنید.

عوارض جانبی این بیماری شامل چه مواردی است؟

در قسمت‌های قبلی به علائم این بیماری اشاره کردیم که می‌توانند جزو عوارض نیز به شمار بروند. در صورتی که کیست‌ها درمان نشوند، عوارض آن‌ در سطح خفیف یا شدید بروز می‌کند. در ادامه به عوارض این عارضه كيستي در گوش، اشاره کرده‌ایم.

  • سلول‌هاي مرده پوست بهترین محیط برای رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها را فراهم می‌کنند. به همین دلیل وجود کیست‌های کلستئاتوم ممکن است باعث ایجاد عفونت‌های مزمن در قسمت‌های مختلف گوش شود.
  • در صورت عدم درمان این بیماری ممکن است بافت استخوان‌های لاله گوش، داخل گوش و نزدیک مغز آسیب ببیند. شکستگی استخوان‌های داخلی ممکن است باعث ناشنوایی دائمی بیمار شود.
  • آسیب رسیدن به اعصاب صورت و فلج صورت از دیگر عوارض عدم درمان این بیماری است.
  • تورم گوش داخلی.
  • مننژیت.
  • آبسه یا عفونت در مغز.

البته برخی از عوارض تنها در مواردی ایجاد می‌شوند که کیست‌ها به شدت رشد کنند و درمان نشوند.

روش های تشخیص کلستئاتوم

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم اطلاعات جامع و کاربردی در مورد بیماری کلستئاتوم و روش‌های درمان آن ارائه دهیم. همانطور که خواندید، این بیماری به خودی خود خطرناک نیست. اما با پیشرفت زیاد می‌تواند بر قسمت‌ها مختلف گوش اثر داشته باشد و عوارض جبران ناپذیری به بار آورد. بنابراین بهتر است به محض مشاهده علائم بیماری برای انجام معاینه و بررسی‌های دقیق‌تر به پزشک متخصص مراجعه کنید. دکتر مریم یعقوبی بهترين متخصص گوش، حلق و بینی در تهران هستند که سابقه بسیاری در زمینه درمان انواع بیماری‌های گوش دارند. ایشان می‌توانند بهترین پزشک برای درمان این بیماری باشند. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق پیج اینستاگرام دکتر مريم یعقوبی با ایشان در ارتباط باشید.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن به پست روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز ها ۳٫۳ / ۵٫ تعداد امتیازات: ۱۰

هیج امتیازی ثبت نشده!اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کنید

مطالب مرتبط

مقالات
جراحی گوش

جراحی گوش

بدون دیدگاه
آنچه در این مقاله می خوانید Toggleانواع عمل گوشجراحی زیبایی گوشعمل زیبایی گوش با چه هدفی انجام می شود ؟مزایای…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پانزده − دو =

فهرست